📅 Кога: 22 февруари, 18:30 ч.
📍Къде: бул. Витоша 113
❤️Какво: Розов облак ни посреща в уютния си нов дом
Докоснете се до късче от инсталацията “Розов облак” на Рада Якова на едно ново, по-интимно и достъпно пространство. След впечатляващото усещане за истинско небе под купола на Квадрат 500, срещата с инсталацията ще придобие коренно различен контекст.
Фондация Emprove и OURHOOD Home ви канят да се съберем като у дома си, но с един голям розов облак в стаята, за който можем и трябва да говорим открито. А именно – скритата мощ, която всеки от нас носи. Предстои ни поредица от срещи за това как да се грижим за нея, за да расте и осмисля живота ни.
Розовият облак се спуска сред нас, но не за да замъгли, а напротив – да проясни усещането ни за вътрешна сила. Неслучайно парченца от него се настаняват в OURHOOD Home. Отворете сетивата си за пространство, което има терапевтично действие само по себе си и в което изследваме връзката между интериора като среда и интериора на личността – менталното и емоционалното ни състояние. Ще се съберем на място, което носи атмосфера с душа, уют, вдъхновение и спокойствие.
С тайнствена красота ще ни зареждат и портретите на жените, които Рада Якова рисува цяло лято около облака на открито. А изненадата на вечерта на 22-и ще бъде и самата художничка и създател на Розов облак, която ще отдели време за портретни сесии за гостите на събитието.
Освен топло пространство за събития, OURHOOD Home e концептуален шоурум за мебели и аксесоари, чиято мисия е повече хора да преживяват хармония с природата и себе си, чрез интериора.

Актуални постове от тази категория

Пътят на Розов облак продължава

Пътят на Розов облак продължава

Облаците се разстилат, за да стигне скритата им мощ отново до теб! Този път късче от пробуждащото ни изкуство ще бъде от 7 март в Sofia Ring Mall. Откриването на Розов Облак бе част от дните на красотата, с които беше отбелязан и женския месец. Към инициативата...

“Чуй гласа ми” – фотоизложба за мъжкото психично здраве

“Чуй гласа ми” – фотоизложба за мъжкото психично здраве

Период на изложбата: 22 ноември - 22 декември 10 смели мъже ще ни пробудят с лицата и гласовете си. За да ги чуем. За да заговорим и ние. За втора поредна година, по покана на фондация Emprove, легендарният фотограф Павел Червенков улавя душата зад лицето в един миг...

Розов Облак в Национална Галерия “Квадрат 500”

Розов Облак в Национална Галерия “Квадрат 500”

“Розов облак”, дело на артистката Рада Якова, се настанява за два месеца на ниво 2 в сградата на “Квадрат 500”. Каним ви да го преживеем в нова форма, на ново пространство и с обновен контекст между 24.10.2023 - 21.01.2024. И най-вече – да отпразнуваме изкуството с...