ЖенитеSurvivors са първата по рода си българска общност на жени, успешно излезли от връзки с насилие, подкрепящи други жени по пътя им към промяна и нов живот. Дамите, които носят титлата сървайвър таят много кураж, вяра и сила. Но за да ги отприщят и да работят в тяхна полза, им е нужна мъничко подкрепа. Ето защо, когато някоя жена се свърже с нас, тя влиза в сървайвърската група и преминава през пет професионални терапевтични сесии. Едва след това тя може да бъде истинска опора и дори ментор за друга жена, която преминава по този път. Като всеки процес, и този изисква време, но се отплаща. Тези жени съществуват, сред нас са и са неизчерпаем източник на вдъхновение. Ето защо за една година решихме да покажем лицата на 12 от тях. Те са прекрасни, изключително различни, емоционални и смели. 

Галя е така да се каже пионер – едно от първите попълнения на #ЖенитеSurvivors. Прекрасна, нежна, смела, майка на момченце и мека опора за тези, които имат нужда от опита ѝ. Тя беше и активна част от сървайвърската група, отговорна за съставянето на “Пътеводител за свързване със себе си”, който пуснахме на свобода този месец. Можеш да разбереш повече за него тук. А коя е скритата мощ на Галя и как успява с нея да превърне трудностите в победа – чети надолу.  

Как се осмели да станеш част от #ЖенитеSurvivors?

Първоначално не беше въпрос на смелост. Толкова много имах нужда от свързване, от това някой да ме чуе, да ме види. Не знаех към кого да се обърна и с кого да поговоря. По чиста случайност разбрах за Емпруув и станах част от първата група.

Още на първата среща се почувствах като омагьосана, а не знаех какво още ме очаква. Плакахме и се смяхме заедно, не се познавахме, а се почувствахме толкова близки. Разбрах, че не съм сама по пътя към откриване на себе си и мога да се доверя и да се опра на толкова прекрасни, различни и наистина силни жени.

 

Какво се промени в теб след сесиите?

Както вече споменах, промяната започна още от първата ни среща. Започнах да опознавам себе си и да откривам своите силни и слаби страни. Започнах да се уча да ги приемам и да се възползвам от тях. Сесиите ми дадоха една основа, да не се страхувам от себе си и да знам, че моите чувства и мисли имат значение. Работата продължава и вече 3 години по-късно мога да кажа, че животът ми нямаше да е това, което е, без всички тези жени, които срещнах.

Усещам, че мога да летя и сама, но подкрепяна от попътния вятър на десетки женски души, полетът е безметежен.

 

Кое е онова, с което най-много се гордееш оттогава?

Гордея се с това, че успях да направя много промени в живота си за последните 3 години. С всеки изминал ден се уча да съм по-смела и отговорна за живота си. 

Благодарна съм, че мога да съм част от тази вълшебна група амазонки, с която докосваме сърцата на много хора и доказваме, че най-важното е да се погрижим за себе си и да разберем колко сме важни, за да можем да подкрепим и другите. 

Вече знам, че това да си силен, не изключва да приемеш помощ и не е нужно да вървиш сам по пътя, когато можеш да се рееш в ято.

12 жени около слънцето: Запознай се още с Диана, Любов,  Жени, Михаела и Нора!

Актуални постове от тази категория

Да поговорим след постановката

Да поговорим след постановката

Чувството да останеш в театралната зала след представление те изпълва с особен заряд. Сякаш всичко е приключило, но не съвсем. Уж седалките са празни, но духът на зрителите още е там. По сцената се разстила невидимо, но завладяващо усещане за колективно преживяване....

Нора: един феникс понася Emprove на крилете си

Нора: един феникс понася Emprove на крилете си

Съдбата ни срещна с Нора Христова още през 2020 г. – тя беше едно от първите момичета в общността на #ЖенитеSurvivors. Впоследствие се превърна и в един от най-ценните ни лектори. Нещо, което веднага се долавя в присъствието ѝ, е вътрешната ѝ светлина и огромна сила!...

По-силна и по-уверена:  Жените Survivors промениха живота ми

По-силна и по-уверена: Жените Survivors промениха живота ми

В момента се сформира 12-ата поред група на Жените Survivors и сме безкрайно щастливи да наблюдаваме колко срещана се оказва смелостта! Нужно е едно споделяне, един пример, едно уверение, че силите ти могат да се разкрият в подходящата за това общност. Следващите...