за нас / мисия

Вярваме в скрития потенциал на всяка жена.

Непримирими сме пред огромните загуби, които търпим като общество, икономика, приятели, семейство, заради последствията от емоционалното и физическо насилие над жените около нас.

;

Мисията ни е да повишим осъзнатостта към най-ранните прояви на насилие във взаимоотношенията, да променяме обществените нагласи, както и да подкрепяме жени и момичета, преживели насилие. Дейността на фондацията ни включва публични кампании за ранна превенция и осведоменост, безплатна психологическа и юридическа подкрепа към жени, преживели насилие, коучинг, събития, обучения, групови терапевтични сесии и мащабни арт инициативи. Част от усилията ни е насочена към изграждането на първата по рода си общност #ЖенитeSurvivors, които оттук насетне подкрепят други жени по пътя им към промяна и нов живот.

Превенция, пробуждане и овластяване

Работата ни е насочена в три основни направления, които често остават “непокрити” от общественото внимание и грижа. Това са моментите преди и след кризата. 

  • Когато жената има нужда от пробуждане за ситуацията, в която се намира или 
  • Kогато вече е излязла от връзка с насилник и се нуждае от подкрепа, за да започне живота си наново / да изгради новия си живот. 
  • И не на последно място – тогава, когато хората смятат, че този проблем не ги засяга. 

Тук сме. Има ни. Не си сама.

Тук сме. Има ни. Не си сама.

Последвай ни в социалните ни канали

Всички права запазени © 2023 Фондация Емпруув   |   Уебдизайн – brokkolli   |   Политика за поверителност