ОБЩНОСТ

Първата българска общност от жени, успели да се спасят от домашно насилие, за жени, поели към промяна и нов живот.

“Това беше първият момент, в който усетих, че съм част от нещо по-голямо.
Всяка от нас съпреживяваше съдбата на другите, без да знаем нищо, просто сме свързани.”

;

Вярваме, че всичко, към което се стремим, което постигаме и за което сме благодарни, минава през малките и големи общности, които трансформират средата ни. Виж и останалите кръгове, които развиваме и с които сбъдваме целите си:

През 2020г. в Emprove се роди първата по рода си българска общност, създадена от жени, успели да се освободят от емоционално или физическо насилие, за жени, поели към промяна и нов живот. #ЖенитеSurvivors носят тази титла напук на стигмата, че домашното насилие създава жертви. Общността на тези невероятни жени носи вдъхновение, мотивация и пример, че вътрешната сила може да променя не само собствения, но и живота на другите. 

Всяка жена в общността преминава минимум пет регулярни срещи, които трансформират оцелелите в истински менторки на светлината. Те включват терапия, менторство, арт сесии и терапевтични игри. Emprove непрестанно обновява групите на жени, които искат да заживеят пълноценно след травмата.  При положение, че една жена е излязла като survivor, тя разполага с безценен ресурс, който може да предаде нататък. Нашата общност е отворена и подкрепяща.

Искаш да станеш част от #ЖенитеSurvivors?

Тук сме. Има ни. Не си сама.

Последвай ни в социалните ни канали

Всички права запазени © 2023 Фондация Емпруув   |   Уебдизайн – brokkolli   |   Политика за поверителност