Кампании / Розов облак

Розов облак символизира скритата мощ, която бди над всеки един от нас.

Мащабната арт инсталация е посветена на видимото и невидимо присъствие на #ЖенитеSurvivors в обществото ни.

;

Розов облак, по оригинална идея на Рада Якова, е внушителен метален обект с нежни нюанси, който съчетава в себе си солидност и мекота. Фондация Emprove припознава в концепцията му тихата, деликатна сила на жените. Силата, която дава вятър в платната, обединява и закриля. Онова, което ни движи напред, въпреки всичко. Той е олицетворение и на подкрепата в обществото, както и умението да заставаме едни зад други в бурите на живота.

12 обли обекта от стоманена мрежа в нежни нюанси на розовото. Съчетават усещане за солидност и мека въздушност, кореспондиращи с женската същност. В концепцията им фондация „Emprove“ припознава силата — видима и невидима — която дава вятър в платната, обединява и закриля. Инсталацията олицетворява също подкрепата в обществото и умението да заставаме едни зад други в бурите на живота.

Розовият облак е покана за интеракция с артистичния свят на другия човек, с този на сървайвърките и на артистката. Той припомня, че закрилата, помощта, протегнатата ръка, покривът, който може да ви спаси от дъжда, от черните мисли, от тъмните герои около вас или около хората, които обичате, са на едно докосване разстояние.

Мащабната арт инсталация е посветена на видимото и невидимо присъствие на #ЖенитеSurvivors в обществото ни. Оттук насетне Розовият облак въвлича гражданите в публични събития за превенция на насилието, включително дискусии и срещи очи-в-очи със „сървайвъри“ и терапевти.

Събития и преживявания под знака на #РозовОблак

Театър на сетивата /май 2023 г./ 

През 2023 г. в партньорство с Театър на сетивата в София #ЖенитеSurvivors преминаха през два двудневни творчески ритрийта. В специално подготвената за екипа на Emprove програма бяха включени практики от областта на сетивния театър, танца, творческото писане, йога и преживяванията отвъд думите, в тишина. Краят на това своеобразно творческо обучение резултира в 2 културни продукта и устойчиви инструмента: 

Онлайн наръчник със съвети и вдъхновение от ЖенитеSurvivors, както и конкретни движенчески и сетивни практики, приложими в ежедневието и служещи за заземяване, намаляване на стреса и разгръщане на творческия потенциал. Онлайн ръководителя беше достъпен за свободно сваляне чрез QR код, разположен до Розов облак на Sofia summer fest.

Имерсивен (потапящ публиката в действието) движенчески пърформанс, адресиращ темата за насилието и най-вече даващ възможност да се отвори бял лист, нова страница, в която да бъдем творци на най-мечтаната ни реалност. Създаването на инсталацията Розов облак и сътвореното от ЖенитеSurvivors и сетивния театър кулминираха в събитие на терасата на културното пространство Топлоцентрала. На 30 юни фондация Emprove представи тези две арт форми като част от инициативата си #ИзкуствотоПробужда. Гостите на събитието съпреживяха част от описаните практики от сетивния театър и се докоснаха до мащабната инсталация на Рада Якова. Вечерта беше допълнена от освежаващи коктейли Ранобудна (запазена марка за събитията на Emprove), благотворителен базар, както и изпълнители/DJ на живо. На мероприятието имаше възможност за отворен диалог с #ЖенитеSurvivors, нетуъркинг и разговори за важните неща.

Sofia summer fest /юни – септември 2023 г./

Освен да преживеят инсталацията по свой личен начин, в рамките на фестивала посетителите на Sofia Summer Fest можеха да се включат в серия вдъхновяващи събития, организирани от фондация Emprove, които включват:

Медитативно рисуване на портрети от самата Рада Якова

„Пътеводител за свързване със себе си“ – кратък наръчник с практики за разгръщане на скритата ни мощ

Срещи с екипа на фондацията – ментори, терапевти и Жените Survivors

Специалния коктейл РаноБудна като част от официалната селекция напитки на фестивала

Розов облак в Национална галерия Квадрат 500

Розов облак в Ourhood Home

Розов облак в Sofia Ring mall

#ИЗКУСТВОТОПРОБУЖДА

Провокираме обществено значима промяна, достигайки по-дълбоките пластове на съзнанието и емоциите така, както само изкуството успява.

Тук сме. Има ни. Не си сама.

Последвай ни в социалните ни канали

Всички права запазени © 2023 Фондация Емпруув   |   Уебдизайн – brokkolli   |   Политика за поверителност