Март, месецът на жените, беше изпълнил календарите ни с вълнуващи събития. Едно от тях, което ни трогна и впечатли с добрата си организация, беше DoNation Pop-up Shop – създадено специално за нашата кауза! Безкрайни благодарности за вярата в нашата дейност и адмирации към тяхната – представяме Advent Crowd.

 

Какво представлява инициативата ви?

Advent Crowd е събитийна организация, която в момента се занимава с организирането на Pop-up магазини с кауза. Така се родиха и поредицата #DoNation Pop-up базари, които бяха създадени с идеята да подкрепят благородни каузи с помощта на български марки, както и да събират хора със сходни интереси на едно място. Идеята на новосформиралата се организация и базарите DoNation е едновременно да помага на нуждаещи се и да подкрепи нови, интересни, български брандове.

Защо избрахте именно Emprove за първа ваша кауза?

Избрахме Emprove за кауза на първия DoNation Pop-up Shop, тъй като смятаме, че темата за домашното насилие за съжаление все още е табу, особено в българското общество. Тъй като екипът ни е от женски състав, каузата беше още по-близка до нас самите. Следели сме развитието, инициативите и помощта, която Emprove осигурява и беше най-логично за нас да подкрепим организацията през най-женския месец от годината, а именно март. Също така, дарявайки финансови средства на Emprove, изпитваме сигурност и сме убедени, че средствата ще бъдат инвестирани мъдро и ще подпомогнат истински каузата на организацията. Ще се радваме да си партнираме с Emprove и в бъдеще. 

Какво споделиха брандовете-участници за каузата на Emprove и защо избраха да се включат?

По време на организацията на събитието се радвахме на много ентусиазъм относно избраната кауза от марките-участници. Всички имаха страхотна реакция и адмирираха избора ни на кауза, което ни направи много щастливи. Получихме и подкрепа от марка, която не успя да се включи в базара, но прояви желание да подкрепят каузата. Смятаме, че избраната кауза беше основен мотив на много от участниците да се включат и смислово, и за тях беше логично да подкрепят подобна кауза в месеца на дамите. Посетителите на базара също адмирираха каузата ни и изглеждаха добре запознати с дейността на Emprove. 

 

Кои сте вие и защо сте избрали да живеете живот-с-кауза?

Екипът ни се състои от две млади момичета – Рада и Йоанна. Рада завършва хотелиерство и събитиен мениджмънт във Виена и в момента работи като организатор на бизнес събития. От малка има желанието да помага на околните и още в училище участва в множество благотворителни каузи. Advent Crowd комбинира желанието ѝ да създава запомнящи се събития за модерния гражданин и да извършва благотворителна дейност. 

 

Йоанна е моден ентусиаст и завършва моден мениджмънт с маркетинг във Великобритания и после моден мениджмънт на луксозни марки в Миално. В момента има своя лайфстайл марка за дамски дрехи. 

Рада и Йоанна са приятелки от години и винаги са имали сходни интереси. Вдъхновени от идеята да помагат на околните, докато комбинират страстите си, създават Advent Crowd през януари 2022 г. Планират ежемесечни #DоNation Po-up базари, които подкрепят различни инициативи, като събират множество интересни марки на едно място. Всяка марка, която участва в #DoNation Pop-up Shop подкрепя съответната кауза чрез таксата си за участие в базара.

 

Следете тяхната инстаграм страница @adventcrowd или страницата във фейсбук: Advent Crowd, за да се информирате за предстоящи инициативи и събития с кауза. 

 

 

Актуални постове от тази категория

Мъжете на Taulia: чудеса от храброст

Мъжете на Taulia: чудеса от храброст

Нека ви разкажем една история за това как едно малко действие, може да постигне толкова много! Taulia са финтек компания, която помага на организациите да се развиват чрез иновации. Taulia са също част от бизнес семейството на SAP, за които сме разказвали чрез нашата...

Жадни да помагаме

Жадни да помагаме

„Жадни да помагаме“ – това е мотото, под което изворната вода Pure H2O стартира съвместна кампания с три популярни личности, като им дава възможност сами да изберат каузите, които искат да подкрепят.  Едно от тези популярни лица е Мартен Роберто – музикален продуцент,...

Taulia с Emprove Badge: ​​Още една компания, способна да променя

Taulia с Emprove Badge: ​​Още една компания, способна да променя

В Emprove имаме огромно търпение във времето  и вяра в процеса поради една причина – целим се в устойчивост. Независимо дали става въпрос за жените, които подкрепяме, обществените нагласи, които целим да променяме или работата с организациите, които имат способността,...