Опитът, професионализмът и примерите на страхотни борбени жени са ни научили на едно: преди да създаваме връзки с другите, е важно да се свържем със себе си. Преди да започнем да говорим, е ключово да чуем себе си. Да, логично е, да,  звучи лесно нали сме в собствената си кожа, защо да не е постижимо? Постижимо е, разбира се, но като всяко пътешествие, пътят към себе си е процес. Изисква време и крачки напред. 

Илюстрации пътеводител: Al Nik

 

И както в повечето случаи, съдбата реши да ни предизвика към действие, като ни срещна с хора, които мислят тъкмо като нас. Театър на Сетивата София са ловци на изкуство, което споделят по необикновен начин с публиката. Потапят те с всичките ти сетива в техните едва ли не ритуални постановки, за да излезеш променен, с нова сетивност към заобикалящия те свят. Не беше трудно да заговорим на един език, а ентусиазмът им ни вдъхнови да не губим никакво време. 

В какво се впуснахме?      

Прекарахме два уикенд ретрийта в компанията на Театър на Сетивата София, #ЖенитеSurvivors и ментори и терапевти от Emprove. Прилагахме различни техники, споделяхме усещания, наблюдавахме се и се разкривахме. Като в една гора, чийто изход търсим, намерихме посоката за свързване със себе си. 

Извлякохме основата на приложеното, така че да е лесно за тези, които се търсят за пръв път. А също и за онези, които мислят, че са се открили. Чрез девет съвсем простички практики, вдъхновени от света на изкуството и терапията, се роди наръчникът за разкриване на скритата мощ на всеки от нас. Тези девет практики ще те накарат да се почувстваш по-добре насаме със себе си, в собственото си тяло и със съкровените ти мисли и мечти. Да разгърнеш творческия и човешкия си потенциал. А впоследствие да бъдеш пътеводна светлина и за другите.   

 

Вземи пътеводителя безплатно!

Искаме да споделим с теб “Пътеводител за свързване със себе си” напълно безплатно, в онлайн формат, който можеш да изтеглиш при нас, под инсталацията #РозовОблак на Sofia Summer Fest. Ела, за да си побъбрим на по розов коктейл, на розови хамаци, за онова, което мислиш, че няма с кого да споделиш. Ние сме тук. Има ни. Не си сама! 

Със специални благодарности към водещите артисти и авторки в пътеводителя – Златина Толева, Василия Дребова и Катина Дишков и техния проект “Бял Лист”!

Актуални постове от тази категория

Да поговорим след постановката

Да поговорим след постановката

Чувството да останеш в театралната зала след представление те изпълва с особен заряд. Сякаш всичко е приключило, но не съвсем. Уж седалките са празни, но духът на зрителите още е там. По сцената се разстила невидимо, но завладяващо усещане за колективно преживяване....

Розов Облак гостува в ОURHOOD Home

Розов Облак гостува в ОURHOOD Home

 Кога: 22 февруари, 18:30 ч. Къде: бул. Витоша 113 Какво: Розов облак ни посреща в уютния си нов дом Докоснете се до късче от инсталацията “Розов облак” на Рада Якова на едно ново, по-интимно и достъпно пространство. След впечатляващото усещане за истинско небе под...

Фотографът Павел Червенков – майстор на безмълвния разказ

За наша радост вече втора поредна година си партнираме с легендарния Павел Червенков, който стои зад портретите на мъжете от изложбата “Чуй гласа ми”. Пред обектива му са заставали едни най-големите ни актьори и неслучайно – театърът остава негова страст и след...