Опитът, професионализмът и примерите на страхотни борбени жени са ни научили на едно: преди да създаваме връзки с другите, е важно да се свържем със себе си. Преди да започнем да говорим, е ключово да чуем себе си. Да, логично е, да,  звучи лесно нали сме в собствената си кожа, защо да не е постижимо? Постижимо е, разбира се, но като всяко пътешествие, пътят към себе си е процес. Изисква време и крачки напред. 

Илюстрации пътеводител: Al Nik

 

И както в повечето случаи, съдбата реши да ни предизвика към действие, като ни срещна с хора, които мислят тъкмо като нас. Театър на Сетивата София са ловци на изкуство, което споделят по необикновен начин с публиката. Потапят те с всичките ти сетива в техните едва ли не ритуални постановки, за да излезеш променен, с нова сетивност към заобикалящия те свят. Не беше трудно да заговорим на един език, а ентусиазмът им ни вдъхнови да не губим никакво време. 

В какво се впуснахме?      

Прекарахме два уикенд ретрийта в компанията на Театър на Сетивата София, #ЖенитеSurvivors и ментори и терапевти от Emprove. Прилагахме различни техники, споделяхме усещания, наблюдавахме се и се разкривахме. Като в една гора, чийто изход търсим, намерихме посоката за свързване със себе си. 

Извлякохме основата на приложеното, така че да е лесно за тези, които се търсят за пръв път. А също и за онези, които мислят, че са се открили. Чрез девет съвсем простички практики, вдъхновени от света на изкуството и терапията, се роди наръчникът за разкриване на скритата мощ на всеки от нас. Тези девет практики ще те накарат да се почувстваш по-добре насаме със себе си, в собственото си тяло и със съкровените ти мисли и мечти. Да разгърнеш творческия и човешкия си потенциал. А впоследствие да бъдеш пътеводна светлина и за другите.   

 

Вземи пътеводителя безплатно!

Искаме да споделим с теб “Пътеводител за свързване със себе си” напълно безплатно, в онлайн формат, който можеш да изтеглиш при нас, под инсталацията #РозовОблак на Sofia Summer Fest. Ела, за да си побъбрим на по розов коктейл, на розови хамаци, за онова, което мислиш, че няма с кого да споделиш. Ние сме тук. Има ни. Не си сама! 

Със специални благодарности към водещите артисти и авторки в пътеводителя – Златина Толева, Василия Дребова и Катина Дишков и техния проект “Бял Лист”!

Актуални постове от тази категория

Фотографът Павел Червенков – майстор на безмълвния разказ

За наша радост вече втора поредна година си партнираме с легендарния Павел Червенков, който стои зад портретите на мъжете от изложбата “Чуй гласа ми”. Пред обектива му са заставали едни най-големите ни актьори и неслучайно – театърът остава негова страст и след...

ОЛГА МИНЕВА: НАСИЛИЕТО Е ГЛОБАЛНО ЧУДОВИЩЕ

ОЛГА МИНЕВА: НАСИЛИЕТО Е ГЛОБАЛНО ЧУДОВИЩЕ

Преди седем години Олга Минева създава фондация Emprove с ясната представа, че иска да помогне на жените, излизащи от токсични връзки, и на онези, които регистрират първоначалното светване на червената лампичка, че са в такава връзка. Докато разработва основните...

20 въпроса към Рада Якова

20 въпроса към Рада Якова

Цяло лято на Sofia Summer Fest се забелязваха няколко големи розови облака, които са част от проект на фондация Emprove – “Розов облак – изкуството пробужда”. Арт инсталацията, създадена специално за поредицата събития, от българската артистка Рада Якова, която от...