Ани Хира е пример за предприемчив ум с емпатично сърце. Тя е решила, че каквото и да прави, то трябва да бъде от полза за другите. Ето защо пътищата на Ани и Emprove се пресякоха по един естествен и красив начин, от който всички печелят. И Ани, за това, че изпълнява своето призвание, и ние, че имаме страхотен ментор в екипа си, и жените, които се доверяват на нашата подкрепа. Най-вече те! Ето какво споделя Ани Хира за работата си в Emprove с една от дамите, осмелили се да търсят себе си и щастието си.

3 месеца се изнизаха неусетно и съм дълбоко признателна за това приключение и възможност да съм част от програмата Emprove.

Срещата с дамата, която се отвори пред мен, беше изключително отрезвяващо и смислено преживяване и за мен самата. Дълбоко, лично, споделено, замислящо и вдъхновяващо. Ако мога да го метафоризирам, бих казала, че с нея минахме заедно “Пътят Камино” и това не е край, а едно пълноценно ново начало:)

 

На нея зададох 5 въпроса, чиито отговори казват всичко в нейните думи. Самата аз препрочитам и се изпълвам с възхищение, вяра и безкрайна любов към мащаба на човешката воля и вътрешна сила и устойчивост, съхранени с любов и човечност

Въпроси за историята на една Щастлива жена

  1. Какво ново осъзна за себе си?
  2. Какви навици и грижа полагаш за себе си, които преди липсваха?
  3. Как се чувстваш и какво означава това за теб?
  4. Уроците, които научи за себе си?
  5. Съветите, които би дала на други в твоята позиция

 

Тя:

  1. За себе си разбрах колко много качества притежавам, които през годините по един или друг начин са ми убягвали. Не съм си давала сметка борейки се и вървейки през живота колко хъс, сила и устойчивост са необходими на една жена да изплува и да се заяви такава каквато иска да бъде и е искала цял живот. Каква палитра от качества в характера е необходима, за да разцъфти след това отново след всичко което й се е случило и продължава да се случва непрекъснато. Да запази себе си и да се съхрани като добър човек с морала и устоите си и човешкото в себе си, въпреки раните и болката.
  2. Отделям много повече време за себе си и за нещата, които обичам без това да ме прави егоист. Намирам време, както за жената с всичките й потребности(а те са много), така и за човека в себе си като съдържание и стойност.
  3. Чувствам се свободна, окрилена, имам хиляди възможности, начини и хоризонти да се развивам в посоката, която на мен ми харесва, да наблегна на това което ми дава смисъл и съдържание, да управлявам самостоятелно процесите в живота си (тези, които зависят от мен). Да имам хармонични взаимоотношения с хората. Да подбирам както тях, така и мислите, чувствата и начина на действие спрямо съответната ситуация. Пълната свобода да усещаш живота си и да го сбъдваш, както сам решиш.
  4. Уроците са много. Тях ги получаваш непрестанно, всекидневно, ежеминутно. Учиш се всеки ден. Важно е да работиш всеки ден в полза на себе си, всеки ден да правиш нещо малко за себе си. Колко необходимо е за едно човешко същество да изпитва любов към себе си, без това да е егоизъм. Да се приема с грешките и изборите, които прави. Да извлича ползите и поуките от болката, нараняванията, да ги приема и да ги обича, защото са част от него. Да прощаваш на себе си миналото, за да можеш да продължиш в бъдеще без това да те боцка, убива и наранява отново. Изпитвайки само радост и наслада от това, което е и това, което предстои. Научих се да вярвам повече в себе си..предстои ми още да се вслушвам повече и да обръщам внимание повече върху това, което правя, мисля, усещам, виждам. Да продължавам напред, каквото и да се случва (защото то ще отмине). Изборът дали ще мине в тъга, страх, обида заблуда или радост, обич, трепетно очакване и усмивки е само и единствено твой.
  5. Не го отлагайте, не се страхувайте, не спирайте да мечтаете и да вярвате, че един ден всичко ще се оправи.

Но за това е необходимо първата крачка да я направите вие. Не е задължително целия път да извървите сами.

Потърсете помощ. Човек не е в състояние да носи цялата Вселена на гърба си и не е необходимо да бъде сам в това. Не е грешно, не е срамно – човешко е!

 

Стани част от #EmproveTeam! Пиши ни.

Актуални постове от тази категория

Да поговорим след постановката

Да поговорим след постановката

Чувството да останеш в театралната зала след представление те изпълва с особен заряд. Сякаш всичко е приключило, но не съвсем. Уж седалките са празни, но духът на зрителите още е там. По сцената се разстила невидимо, но завладяващо усещане за колективно преживяване....

София Димитрова: как да добавяме “искам” пред “трябва” – Част 2

София Димитрова: как да добавяме “искам” пред “трябва” – Част 2

Доброволците са живителната общност на Emprove. Те са онези тихи герои, които със сърце и съзнание даряват от времето и силите си за мисията ни. Всеки от тях помага както и с каквото може, а понякога имаме уникалния късмет да ни намират хора с експертиза, която...

Вие сте на интервюто за работа, за да го спечелите

Вие сте на интервюто за работа, за да го спечелите

Доброволците са живителната общност на Emprove. Те са онези тихи герои, които със сърце и съзнание даряват от времето и силите си за мисията ни. Всеки от тях помага както и с каквото може, а понякога имаме уникалния късмет да ни намират хора с експертиза, която...