ЖенитеSurvivors са първата по рода си българска общност на жени, успешно излезли от връзки с насилие, подкрепящи други жени по пътя им към промяна и нов живот. Дамите, които носят титлата сървайвър таят много кураж, вяра и сила. Но за да ги отприщят и да работят в тяхна полза, им е нужна мъничко подкрепа. Ето защо, когато някоя жена се свърже с нас, тя влиза в сървайвърската група и преминава през пет професионални терапевтични сесии. Едва след това тя може да бъде истинска опора и дори ментор за друга жена, която преминава по този път. Като всеки процес, и този изисква време, но се отплаща. Тези жени съществуват, сред нас са и са неизчерпаем източник на вдъхновение. Ето защо за една година решихме да покажем лицата на 12 от тях. Те са прекрасни, изключително различни, емоционални и смели. 

Ива е майка на малкото чудо Леон. Тя е коректор по професия и по съвест — второто си личи по личните ѝ малки победи и умението да коригира средата с изкусна деликатност и топлота. Работила е по изложбата и картите “Пробуждане между редовете”, а един от големите ѝ професионални успехи е работата по романа “Времеубежище” на Георги Господинов! Позволяваме си да се заиграем с това и да заявим, че тя самата си е едно убежище за сила и вдъхновение!

Как се осмели да станеш част от #ЖенитеSurvivors? 

Беше ми нужна смелост да напусна токсичния си партньор. Облекчението дойде мигновено, но след време осъзнах, че е нужно да поработя над себе си, ако не искам животът отново да ме свърже с психопатичен тип човек. Затова и реших да стана част от #ЖенитеSurvivors – групата винаги е по-силна от единицата. В тази смислена и разкошна общност можеш да помагаш на другите чрез себе си и на себе си чрез другите. А за мен това е същността на истинския живот – свързаността и възможността за споделимост между хората.

 

Какво се промени в теб след сесиите? 

Подредих вътрешната си градина. Плевелите се отскубнаха сами. Останаха само любимите ми цветя и плодове. 

С други думи, завърнах се към себе си и към това, което обичам. По-спокойна съм, животът отново е сладък като ягода, сърцето ми е цяло.

 

Кое е онова, с което най-много се гордееш оттогава?

Със смелостта си да говоря, без да се тревожа.

Със силите си – оказа се, че са много повече, отколкото мислех.

С момичетата, които са част от #ЖенитеSurvivors – те наистина са пиршество на ума, добрината и зрелостта. 

Всъщност си давам сметка, че се гордея със себе си – защото избрах грижата и обичта пред мълчанието и нестихващата болка.

Още лекувам рани, но вече знам кое е лекарството.

 

12 жени около слънцето: Запознай се още с Диана, Любов,  Жени, Михаела , Нора и Галина и Мария!

Актуални постове от тази категория

Нора: един феникс понася Emprove на крилете си

Нора: един феникс понася Emprove на крилете си

Съдбата ни срещна с Нора Христова още през 2020 г. – тя беше едно от първите момичета в общността на #ЖенитеSurvivors. Впоследствие се превърна и в един от най-ценните ни лектори. Нещо, което веднага се долавя в присъствието ѝ, е вътрешната ѝ светлина и огромна сила!...

По-силна и по-уверена:  Жените Survivors промениха живота ми

По-силна и по-уверена: Жените Survivors промениха живота ми

В момента се сформира 12-ата поред група на Жените Survivors и сме безкрайно щастливи да наблюдаваме колко срещана се оказва смелостта! Нужно е едно споделяне, един пример, едно уверение, че силите ти могат да се разкрият в подходящата за това общност. Следващите...

12 жени около слънцето: Тея

12 жени около слънцето: Тея

ЖенитеSurvivors са първата по рода си българска общност на жени, успешно излезли от връзки с насилие, подкрепящи други жени по пътя им към промяна и нов живот. Дамите, които носят титлата сървайвър таят много кураж, вяра и сила. Но за да ги отприщят и да работят в...