“Пробуждане между редовете” се оказа истински символ на трансформацията – такава, на която е способен всеки от нас. Проектът претърпя множество метаморфози – от курс по творческо писане за жени, преживели насилие, през литературно четене на техните разкази, до създаване на картини по тях и изложба в една от най-големите галерии в България. Всъщност предстои  още едно финално разгръщане, но за това ще споделим в следваща публикация.

И ето, че сега картините-истории от изложбата живеят съвсем нов живот, приютени от благодетели с големи сърца. Днес те срещаме с един от тях – нашият дългогодишен, верен партньор, международно признат мениджър, общественичка и филантроп Саша Безуханова, на която зададохме три въпроса, свързани с нашата любима тема – пробуждането.

Какво те свърза с тази картина?/Защо избра точно тази картина? – В творбата на Надежда Илиева има сила и много послания. Тя показва символично дуалността на света, в който живее всеки от нас и кани да избереш огледалото на светлината. Манифестира красотата на жената и божествената й същност, независимо от това дали в този момент от живота й е в мрака или се проектира в светлите перспективи. Изборът на щедри златни багри за косите, фона, дори рамката на картината, изземат пространството и правят тъмната страна да изглежда незначима – тя е сянката, която осъзнаваме, но не ни определя. Художничката е кодирала и директно послание ,Стреми се, търси, имаш сила‘. Прекрасна творба. Покани ме. 

Какво означава за теб “Пробуждане”? – Пробуждането е пътя, по който вървим с осъзнаването, че светът ни предоставя нови опитности и възможности за градеж всеки ден. Пробуждането е осъзнаването на личната ни сила да бъдем творци. 

Какво би казала на някой, който се нуждае от силни думи в този момент? – Ти си силна и имаш много таланти. Позволи си свободата да си припомниш най-съкровените ти мечти и избери да ги реализираш.  Реши се да направиш първата стъпка днес. Скоро ще празнуваш успеха ти. 

Саша Безуханова с картината „Силата в теб“ на Надежда Илиева, част от изложбата „Пробуждане между редовете“

Актуални постове от тази категория

Да поговорим след постановката

Да поговорим след постановката

Чувството да останеш в театралната зала след представление те изпълва с особен заряд. Сякаш всичко е приключило, но не съвсем. Уж седалките са празни, но духът на зрителите още е там. По сцената се разстила невидимо, но завладяващо усещане за колективно преживяване....

Розов Облак гостува в ОURHOOD Home

Розов Облак гостува в ОURHOOD Home

 Кога: 22 февруари, 18:30 ч. Къде: бул. Витоша 113 Какво: Розов облак ни посреща в уютния си нов дом Докоснете се до късче от инсталацията “Розов облак” на Рада Якова на едно ново, по-интимно и достъпно пространство. След впечатляващото усещане за истинско небе под...

Фотографът Павел Червенков – майстор на безмълвния разказ

За наша радост вече втора поредна година си партнираме с легендарния Павел Червенков, който стои зад портретите на мъжете от изложбата “Чуй гласа ми”. Пред обектива му са заставали едни най-големите ни актьори и неслучайно – театърът остава негова страст и след...