Мина доста време преди да се осмелим да върнем топката към работодатели, които са ни търсили с нужда от адекватен съвет и изпитана компетенция спрямо насилието на работното място. А повярвайте ни – интересът беше голям. Тук не говорим само за токсичност между колеги, но и за служители, подложени на отровни отношения извън работа. Тази година сметнахме, че има как да помогнем и да бъдем полезни. Така съзадохме обща възможност между фондация Emprove и компаниите, с която да превърнем мисията ни в дългосрочна и устойчива подкрепа.  

Това е шанс за организациите в България да се присъединят към една прогресивна и ангажирана общност, нетолерантна към насилието на работното място. Вярваме, че тихите революции се случват там, където съществува визия за бъдещето. Където човекът и неговото благоденствие имат значение. С тази надежда си подадохме взаимно ръка с големите организации. В тях виждаме един ролеви модел за обществото, който трансформира в синергия бизнеса и социалната среда. Чрез малки, но устойчиви процеси – с въздействие на работното място и отражение извън него. И най-вече – защото активната корпоративна позиция по темата за насилието във всяка негова форма, е изключително влиятелна и нужна.

Design: Brokkolli Studio

Глоубъл Деливъри Центърът на Hewlett Packard Enterprise (HPE) в България беше първата компания, която избра да подкрепи дългосрочно екипите си в превенцията на токсичните отношения – както на работното място, така и в личния им живот. На специално събитие за връчване на отличието, HPE получиха своя Emprove “HERO” badge, отличаващ усилията им да насърчават превенцията на насилието в личен и професионален план, чрез лекции и срещи в подкрепа на служителите им, сесии за консултиране на лидерския им екип и други. Пред присъстващите Милена Драндийска, Бизнес анализатор и активен доброволец в компанията, сподели как се е родила идеята за партньорство с EMPROVE:

“Олга Минева от Emprove ни увери, че ще помогнат на нас като хора, като личности, като екипи, като лидери и като работодател, за да бъдем много по-приемащи и отворени – даващи възможност на нашите колеги да споделят. За да бъдем „inclusive“ не само на хартия, но също така да бъдем и по-подготвени и успешни в това да разпознаваме, да се справяме и да помагаме за разрешаване на подобни токсични ситуации.”

Очаквайте следваща статия по темата, в която ще разкажем подробно как и защо HPE решиха да създадем едно устойчиво партньорство и как взаимно си помагаме в мисията да включим компаниите в пробуждането на обществото!

Актуални постове от тази категория

Мъжете на Taulia: чудеса от храброст

Мъжете на Taulia: чудеса от храброст

Нека ви разкажем една история за това как едно малко действие, може да постигне толкова много! Taulia са финтек компания, която помага на организациите да се развиват чрез иновации. Taulia са също част от бизнес семейството на SAP, за които сме разказвали чрез нашата...

Жадни да помагаме

Жадни да помагаме

„Жадни да помагаме“ – това е мотото, под което изворната вода Pure H2O стартира съвместна кампания с три популярни личности, като им дава възможност сами да изберат каузите, които искат да подкрепят.  Едно от тези популярни лица е Мартен Роберто – музикален продуцент,...

Знанието се ражда в споделянето: HPE x Emprove

Знанието се ражда в споделянето: HPE x Emprove

Малките стъпки в големите корпорации винаги водят до качествени промени. С търпение, любопитство и растящ интерес към овластяването в различните му форми, ставаме свидетели на изключително полезни практики в работната култура. Мисията на Emprove ни среща с ентусиазма...