„Жадни да помагаме“ – това е мотото, под което изворната вода Pure H2O стартира съвместна кампания с три популярни личности, като им дава възможност сами да изберат каузите, които искат да подкрепят. 

Едно от тези популярни лица е Мартен Роберто – музикален продуцент, DJ, дизайнер и радио водещ, който винаги е имал твърда обществена позиция и неведнъж е участвал в благотворителни инициативи.

Мартен ще дари средствата от продажбите на неговата лимитирана серия води на фондация Emprove и кампаниите ни за ранна превенция срещу насилието над жени. 

С удоволствие ви представяме двамата герои, които правят това чудо възможно – Мартен и Нико (човекът зад Pure H2O). Щастливи сме, че вече се появяваме в съзнанието не само на жените, но и на мъже, за които тази тема е важна. Толкова е мотивиращо да виждаш жажда за промяна, а най-хубавото на това е, че всеки може да бъде част от нея!


Има ли жажда за помощ сред обществото ни?

Н: Така си мисля. Сякаш се пренасищаме от незначителни неща и ни е нужно да се съсредоточаваме повече в тези, които имат смисъл. Не е нужно да са мащабни, може да са най-елементарни, но да направят разлика (та дори малка) в ежедневието ни и в това на този/тези, на които сме протегнали ръка. 

Колко са важни жените в живота ти?

М: Моите момичета са това, за което живея. Да се грижа и споделям с тях ме кара да се чувствам невероятен късметлия. Затова използвам всеки ден, за да го доказвам.


Коя е истинската сила на един мъж?

Н: Да постави егото си на заден план и да се съсредоточи в интересите на тези, които го заобикалят. Струва ми се, че това в днешно време е най-трудното и изисква най-много сила.

В кои наши дейности припозна и своята H20 кауза?

М: Подкрепата на дами, преживели насилие и цялостната идея за промяна на обществените нагласи. Нагласи като сексисизъм, хомофобия, расизъм, които трябва да се изтръгнат от нашето общество.

Кои са малките стъпки към това да променяме средата, в която живеем?

Н: Малките стъпки са именно в малките неща, които лесно можем да игнорираме и които често считаме за маловажни. Да паркираш с мисълта да има място за другия, да си изхвърлиш боклука на правилното място, да попиташ съседа има ли нужда от нещо, да се усмихнеш и да кажеш „хубав ден“. Все наглед нищо и никакви неща с огромна сила.

М: Ние самите сме “малките стъпки”. Обществото не се променя от мнението, а от примера ти. Искам да даваме пример всеки ден. От нас зависи накъде ще вървим и какво ще постигнем. Инертното живеене от ден за ден, без да даваме нещо на себе си, близките си или света, е загуба на време.

Актуални постове от тази категория

Мъжете на Taulia: чудеса от храброст

Мъжете на Taulia: чудеса от храброст

Нека ви разкажем една история за това как едно малко действие, може да постигне толкова много! Taulia са финтек компания, която помага на организациите да се развиват чрез иновации. Taulia са също част от бизнес семейството на SAP, за които сме разказвали чрез нашата...

Taulia с Emprove Badge: ​​Още една компания, способна да променя

Taulia с Emprove Badge: ​​Още една компания, способна да променя

В Emprove имаме огромно търпение във времето  и вяра в процеса поради една причина – целим се в устойчивост. Независимо дали става въпрос за жените, които подкрепяме, обществените нагласи, които целим да променяме или работата с организациите, които имат способността,...

Работното място би могло да бъде пристан за активна  подкрепа към жените

Работното място би могло да бъде пристан за активна подкрепа към жените

През 2023г. Содексо празнуват 20 години на българския пазар, а това е и повод да стартират кампанията: „20 години Содексо. 20 разговора за отговорния бизнес и подкрепата към местните общности“. В серия от интервюта, те опитват да обхванат темите за устойчивия бизнес,...