ЖенитеSurvivors са първата по рода си българска общност на жени, успешно излезли от връзки с насилие, подкрепящи други жени по пътя им към промяна и нов живот. Дамите, които носят титлата сървайвър таят много кураж, вяра и сила. Но за да ги отприщят и да работят в тяхна полза, им е нужна мъничко подкрепа. Ето защо, когато някоя жена се свърже с нас, тя влиза в сървайвърската група и преминава през пет професионални терапевтични сесии. Едва след това тя може да бъде истинска опора и дори ментор за друга жена, която преминава по този път. Като всеки процес, и този изисква време, но се отплаща. Тези жени съществуват, сред нас са и са неизчерпаем източник на вдъхновение. Ето защо тази година решихме да покажем лицата на някои от тях. Те са прекрасни, изключително различни, емоционални и смели. 

През март месец, когато показваме уважение и любов към любимите си жени, решихме да ти покажем Жени. Евгения Карпулска е маркетолог, автор на честния и смислен подкаст #ДаСиГоКажем и неизчерпаем източник на смелост и вдъхновение. Спираме да я описваме, за да усетиш що за сила е Жени от самата нея. 

Как се осмели да станеш част от #ЖенитеSurvivors?

За мен ЖенитеSurvivors не са жени, които са преминали през трудна ситуация. За мен не носи смисъл на „оживялата“,  “oцелялата“.

Много повече е! Безкрайно повече!

ЖенитеSurvivors е ЖенскатаСила. Женската мощ, онази безкрайна сила, онзи нестихващ заряд, който даваш и едновременно получаваш за себе си. Една неизмерима по сила общност, в която всеки намира отново вътрешната си сила и разгръща отново вътрешната си красота.

Припознах тази безкрайна по силата си общност, заради ЖенскатаСила, която предаваш нататък и заразяваш с примера.

Защото ЖенитеSurvivors е да покажеш героя, който всъщност си самият ти, да подкрепиш, да покажеш, че има път, че можеш да живееш по един истински начин.

Незаменимо е да знаеш, че можеш да пробуждаш и да помагаш на хора, които са в подобна ситуация, за това, че животът е само един, или поне този, който живеем на Земята, и само те носят отговорност за него и никой няма право да им го отнема или променя според неговите правила. И никога не е късно за каквото и да било, особено да върнеш живота си и да го заживееш.

Какво се промени в теб след сесиите?

Благодаря на всички женски сили, благодарение на които успях да приема себе си във всичките нюанси, което това носи, което за мен означава да приема миналото си и тогавашната АЗ, да прегърна „да, това се е случило и аз го приемам“, да заобичам всичките ми тъмни страни – тонове страх, още толкова тонове гняв, огорчение, обида. И да, прощавам си, не на другия, на него не е нужно да прощавам, прощавам на себе си.

Кое е онова, с което най-много се гордееш оттогава?

Пълното осъзнаване колко важен, ценен и незаменим човек съм.

И такъв е всеки от нас. 

☀ ☀ ☀

12 жени около слънцето: Запознай се още с Диана и Любов!

Актуални постове от тази категория

Да поговорим след постановката

Да поговорим след постановката

Чувството да останеш в театралната зала след представление те изпълва с особен заряд. Сякаш всичко е приключило, но не съвсем. Уж седалките са празни, но духът на зрителите още е там. По сцената се разстила невидимо, но завладяващо усещане за колективно преживяване....

Нора: един феникс понася Emprove на крилете си

Нора: един феникс понася Emprove на крилете си

Съдбата ни срещна с Нора Христова още през 2020 г. – тя беше едно от първите момичета в общността на #ЖенитеSurvivors. Впоследствие се превърна и в един от най-ценните ни лектори. Нещо, което веднага се долавя в присъствието ѝ, е вътрешната ѝ светлина и огромна сила!...

По-силна и по-уверена:  Жените Survivors промениха живота ми

По-силна и по-уверена: Жените Survivors промениха живота ми

В момента се сформира 12-ата поред група на Жените Survivors и сме безкрайно щастливи да наблюдаваме колко срещана се оказва смелостта! Нужно е едно споделяне, един пример, едно уверение, че силите ти могат да се разкрият в подходящата за това общност. Следващите...