Мина точно една седмица от старта на БЪДИ ГЕРОЙ. Кампанията, в която предприемачът и основател на фондация Single Step Иван Димов изпълнява тежка кросфит тренировка в продължение на 31 дни, за да докаже, че човек може да счупи не само собствените си, но и чуждите лимити (официален видео трейлър). По повод месеца на жените, Иван ще предизвика себе си и популярни атлети, компании и дори дипломатически мисии, в кампанията „Бъди герой“. 

1 миля бягане, 100 набирания, 200 лицеви опори, 300 клека и за край – още 1 миля бягане. Тази нечовешка тренировка си има и име – Мърф – а кросфит последователите по цял свят са добре запознати с нея. Тя е една от най-тежките за изпълнение, част от т. нар. “геройски” тренировки (hero workouts). С това крайно физическо изпитание, Иван цели публично да се адресира темата с насилието във всичките му проявления, както и да се вдъхне сила и увереност на жените, че имат подкрепата и ресурса да излязат от връзка с насилник. “Да си герой означава да превъзмогнеш себе си. Когато преодолееш собствените си лимити, ставаш герой и за другите. А когато накараш и тях да бъдат герои, се превръщаме в едно наистина силно общество!“.

 

Днес споделяме с теб как се чувства Иван седем предизвикателни дни по-късно, няколко съвета от него и каква е геройската му мотивация за следващите 24 дни. 

 

Как се чувстваш след първата седмица? Какви препятствия и предизвикателства срещна? Има ли моменти, в които ти иде да се откажеш?

Чувствам се чудесно и досега не е имало моменти, в които да съм искал да се откажа. Мотивацията ми все още е 10/10, но от бягането на маратони (28 от тях през годините) знам, че в един момент неизбежно се сблъскваш с прословутата “стена” и тогава физическото предизвикателство става ментално. Изправен си сам пред себе си и имаш два, взаимно изключващи се избора: или стената да те удари и да паднеш, или да продължиш през нея. Ето този момент гоня аз с моите предизвикателства! Да тестваш лимитите си и да си кажеш, че да спреш просто не е опция. Така че попитайте ме отново след десетина дни 🙂

 

Ето какво ме дисциплинира:

 

В началото всички кутийки бяха празни и изглеждаше много плашещо, но с вътрешна убеденост за моето “защо”, план, инат и подкрепа от приятели и непознати, едната седмица вече мина.

 

С кого тренира тази седмица?

Тренирах с морски пехотинци, каскадьори, кросфит атлети, спортни инфлуенсъри, приятели, непознати… Но с най-голямо нетърпение очаквам събитията в КросФит залите в София, които те организират в подкрепа на кампанията! Общността винаги се сплотява и доказва, че е готова да застане зад смислени начинания.

 

Как да се възстановяваме след интензивни тренировки?

Яйца, бекон, паста и сладолед! 🙂 Шегата настрана, взимам няколко хранителни добавки: магнезий, колаген, глутамин и пия много течности. Естествено и много сън и масажи с моя терапевт-магьосник, който успява да намери и най-малкия мускулен възел и да се справи с него.

 

Какви “поуки” си взимаш за следващите седмици?

Поука номер 1: това е маратон, в един момент неизбежно ще ударя стената и едновременно го очаквам с нетърпение, но и с малко притеснение. Но в крайна сметка, както и “трудните” каузи за обществото ни, които също са маратони, най-важното е да направиш първата стъпка и да знаеш защо си се впуснал в тях. Поука 2: няма нищо по-силно от енергията на “очаквани” и “неочаквани” съмишленици.

Кой е твоят ГЕРОЙ на седмицата?

Главните герои в предизвикателството са и ще останат жените сървайвърки. Но специалните ми герои на седмицата са всички КросФит зали в София, които прегърнаха идеята безусловно и се включиха в предизвикателството.

 

 

 

Актуални постове от тази категория

Мъжете на Taulia: чудеса от храброст

Мъжете на Taulia: чудеса от храброст

Нека ви разкажем една история за това как едно малко действие, може да постигне толкова много! Taulia са финтек компания, която помага на организациите да се развиват чрез иновации. Taulia са също част от бизнес семейството на SAP, за които сме разказвали чрез нашата...

Жадни да помагаме

Жадни да помагаме

„Жадни да помагаме“ – това е мотото, под което изворната вода Pure H2O стартира съвместна кампания с три популярни личности, като им дава възможност сами да изберат каузите, които искат да подкрепят.  Едно от тези популярни лица е Мартен Роберто – музикален продуцент,...

Taulia с Emprove Badge: ​​Още една компания, способна да променя

Taulia с Emprove Badge: ​​Още една компания, способна да променя

В Emprove имаме огромно търпение във времето  и вяра в процеса поради една причина – целим се в устойчивост. Независимо дали става въпрос за жените, които подкрепяме, обществените нагласи, които целим да променяме или работата с организациите, които имат способността,...