„Международният ден на жената предприемач“ се празнува за пръв път в световен мащаб през 2013-та година, а оттогава насам е отбелязан в 144 държави и 65 университета и институти. 

Жената в различните ѝ роли“ е тазгодишното мото на българския формат – „Денят на жената предприемач“, който ще бъде честван за четвърти път в България на 24 ноември 2022 година в Гранд хотел Милениум София. Организатори са Асоциацията на жените предприемачи в България – „Селена”. 

 

Тази година събитието се обвързва и с каузата на Emprove с фокус върху опита и общността на #ЖенитеSurvivors. По ирония на съдбата, много често именно силни жени на мениджърски позиции биват засегнати от емоционално или физическо насилие от страна на партньора им. Ето защо двете организации обединяваме усилия, за да има повече гласност и информация към кого може да се обръщат дамите, засегнати от този проблем.

 

Основната мисия на „Денят на жената предприемач“ е жените и младите момичета да получат необходимото насърчаване, споделен опит и вдъхновение, за да се развиват успешно и превърнат в лидери, постигащи успех във всяка една своя роля.

 

„Денят на жената предприемач 2022“ е специално посветен на жената в различните ѝ роли, която вдъхновява както жени, така и мъже. Основната цел на събитието е да се покаже  комплексната роля, която жените изпълняват в ежедневието си. От отглеждането и възпитанието на децата, през изпълнение на всички домакински задължения, поддържането на красива визия и участието в различни бизнес начинания, дамите са основен катализатор на съвременното общество.

 

Събитието включва дневна и вечерна програма, с разнообразни дискусионни панели, международни участия в панелите, лекции, демонстрации, презентации, уъркшоп класове и изложбена площ. 

Повече информация за международното събитие можете да намерите на официалната страница на инициативата: Women’s Entrepreneurship Day. 

Официален уебсайт за България: https: //wed.selenabulgaria.com/

Facebook страница за България: https://www.facebook.com/WomensEDayBulgaria

Актуални постове от тази категория

Мъжете на Taulia: чудеса от храброст

Мъжете на Taulia: чудеса от храброст

Нека ви разкажем една история за това как едно малко действие, може да постигне толкова много! Taulia са финтек компания, която помага на организациите да се развиват чрез иновации. Taulia са също част от бизнес семейството на SAP, за които сме разказвали чрез нашата...

Жадни да помагаме

Жадни да помагаме

„Жадни да помагаме“ – това е мотото, под което изворната вода Pure H2O стартира съвместна кампания с три популярни личности, като им дава възможност сами да изберат каузите, които искат да подкрепят.  Едно от тези популярни лица е Мартен Роберто – музикален продуцент,...

Taulia с Emprove Badge: ​​Още една компания, способна да променя

Taulia с Emprove Badge: ​​Още една компания, способна да променя

В Emprove имаме огромно търпение във времето  и вяра в процеса поради една причина – целим се в устойчивост. Независимо дали става въпрос за жените, които подкрепяме, обществените нагласи, които целим да променяме или работата с организациите, които имат способността,...